Estafette van Groningen naar Leeuwarden

Dat wij hier in huize Cramer van Diemen altijd goede ideeën hebben, wisten jullie natuurlijk al wel. Maar soms overtreffen we onszelf!

Komend april gaan wij de 23e de Marathon van Enschede lopen en daarvoor zijn wij inmiddels goed voor in training. Dat betekent dat wij de meeste weekend onze lange duurlopen aan het uitbreiden zijn. Om dit een beetje spannend te houden wisselen we deze lopen een beetje af. De ene keer vanuit huis, de andere keer een lange trail en dan nu in estafettevorm naar Leeuwarden.

Afgelopen zaterdag vierde mijn vader zijn verjaardag. Google Maps wees ons uit dat de wandelroute van deur tot deur zo’n 56 km betrof en dat paste eigenlijk heel goed in de opbouw van onze lange duurlopen. In ieder geval als je ieder de helft ging rennen.

Het idee kreeg vorm en uiteindelijk hebben we ons plan ook daadwerkelijk uitgevoerd.

We zijn tegelijkertijd vertrokken vanuit huis. Dorien al rennend en ik in de auto, op weg naar het wisselpunt. Ik heb de auto in Gerkesklooster geparkeerd en ben vanaf de auto gaan rennen naar het huis van mijn ouders. Dit via een route die ik ook al ontelbare keren gefietst heb. Dorien begon zogezegd rennen en is gefinished bij de auto, om vandaar weer naar Leeuwarden door te rijden.

Tijdens het rennen hebben Dorien en ik nog eens gebeld. De route was erg saai en op een gegeven moment konden we elkaar mooi wat moed inpraten. Ook erg leuk om te horen waar we ten opzichte van elkaar ons op de route bevonden. Fijn om het leed te delen van hoe pittig de tegenwind wel niet was. En even uitwisselen hoe het ging.

Al met al best pittig, de route was 1 rechte saaie weg. Die van mij iets minder saai dan die van Dorien. Verder was het een enkeltje, dus de tegenwind was niet aan te ontkomen. Maar toch ook wel geniaal om op deze ludieke manier weer een duurloopje af te tikken.

We hadden ieder een camera mee en daar nog een filmpje gemaakt. Altijd leuk om terug te zien:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *