MTB zuid-veluwe: Schaarsbergen, Arnhem en Ede

MTB Schaarsbergen

De tijd vliegt en dat betekent dat de sportplanning er de laatste tijd alweer heel anders uitziet dan aan het begin van het jaar. Zo is de Marathon Enschede 2022 alweer anderhalve maand geleden en ligt de nadruk nu op het fietsen.

De volgende grote uitdaging is namelijk de LBL Ardennen Classic met 230km en 2.943 hm wat betekent dat er toch nog wel wat fietskilometers gemaakt dienen te worden. Een trainingsschema is er niet, maar in mijn achterhoofd schuilt wel een kleine richtlijn. Minstens 3x in de week fietsen, waarbij door de tijd heen de lange duurrit wordt uitgebreid.

Plezier is ook belangrijk, wat betekent dat ook de mtb van stal mag om kilometers te maken! Zo waren Dorien en ik rond hemelvaart in Arnhem en dat is toch wel een speelparadijs voor zowel de wielrenner als de mountainbiker.

Afgelopen weekend heb ik daar met name de routes van MTB zuid-veluwe gereden. De route Schaarsbergen start ongeveer vanaf de voordeur van ons logeeradresje en is een heerlijke combo van slingerwerk en korte klimmetjes. Deze route heb ik inmiddels meerdere malen gefietst en deze ligt er altijd top bij!

Aansluitend op Schaarsbergen heb ik de route Arnhem gefietst. Volgens mij is dit een oude lus van de route van Oosterbeek, die nu in tweeen is opgesplitst. De andere route leeft nu voort onder de titel Renkum. De route van Arnhem was iets minder spannend dan die van Schaarsbergen, maar deze twee zijn wel mooi te combineren. Gezamelijk kom je toch op bijna 50km aan mtbroute uit.

De volgende dag zijn we iets op de kaart verschoven en heb ik samen met Dorien en Isabelle de route Ede meegepakt. Ook een mooie flowy trail met echt leuke stukken die lekker op en neer gaan. De volgende keer dat ik hier kom, wil ik deze gaan combineren met de route Lunteren. Ik ben benieuwd of dit net zo’n mooie combo wordt als Schaarsbergen/Arnhem.

Met hemelvaart niet meegepakt, maar wat zeker een super route blijft is de route Apeldoorn. Deze route is minder technisch dan Schaarsbergen, Arnhem en Ede, maar heeft andere pluspunten. Zo is deze 52km lang, gaat door prachtige natuur en komt langs Radio Kootwijk. 🙂

En alvast een tipje van de sluier. In juli heb ik ander activiteit op de Veluwe in het verschiet. Dan ga ik er op uit met de mtb en tent om in 3 dagen de Green Divide te fietsen. Ik heb er nu al zin in!! Een blogpost volgt 😉

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *