Leekster Lente Loop maart 2021

Af en toe vertel ik mensen nog over de triathlons en halve marathons die ik heb gedaan gedurende mijn studietijd. Hierbij betrapte ik mezelf erop dat het toch echt wel lang geleden was dat ik een halve marathon had gedaan! De laatste was (als ik het goed heb) namelijk op Ameland en toen ging het ook al niet meer zo hard (2:19)…

Met de komst van Dorien is er weer meer fitheid in mijn leven geblazen! Afgelopen zomer besloten wij om toe te trainen naar (weer) een halve marathon.
Met Corona was het toen lastig en dat is het nu nog steeds. Alles is nog dicht en evenementen zijn nog steeds niet toegestaan. Gelukkig zijn mensen ook heel creatief.

Zaterdag 20 maart was het dan zover en hebben wij de halve marathon gelopen vanuit Leek. De Leekster LenteLoop. Het was een alternatieve halve marathon, want evenementen zijn nog steeds uit den boze. Bij dit evenement was de route uitgepijld vanuit Borg Nienoord. Een week lang (20 t/m 28 maart 2021) werd elke ochtend gecontroleerd of alle pijltjes er nog stonden en kon je op eigen gelegenheid je route lopen. Er waren 2 routes, 1 van 5 en 1 van 21,1. Al combinerend kon je de afstanden van 5,10, 21,1 en 42,4 km lopen.
Dorien en ik hebben afzonderlijk van elkaar de halve marathon gerend. Dorien haar debut in 2:03 en ik mijn (21e, pff voelt als de eerste) halve in 2:12. Toch 7 minuten sneller dan in 2017!

Het was een bijzondere gewaarwording. Bij dit soort evenementen gaat het doorgaans heel anders. Je komt aan bij een gezellig terrein met partytenten en enthousiaste mensen. Het ademt een sfeer die er ditmaal dus niet bij was. We hebben een enkele andere loper gezien (lees: werden we door ingehaald), maar daar bleef het ook bij. Verder stond er ook niemand langs de kant om aan te moedigen en was het echt jouw eigen race tegen de klok. Je lange duurloop met een wedstrijdelement.

Ook al was het anders, het was wel supertof om toch aan een evenement mee te kunnen doen. Je hebt toch iets waar je naartoe werkt.
Achteraf hebben we nog een chocomel gehad bij de Borg en konden we weer op huis aan.

Het was superleuk en ik ben er weer helemaal aan toe om al dit soort leuke dingen weer verder op te pakken!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *