Wandelvakantie Veluwe december 2020

Na onze vakantie in de Ardennen afgelope zomer en de korte tripjes her en der, waren we ook in de winter op zoek naar iets leuks om te plannen.
Zelf heb ik eigenlijk nooit gewandeld. Wandelen is geen sport, ik geen fietsen en rennen. Dorien daarentegen heeft in het verleden wel veel gewandeld. Ook ziet zij de lol van backpacken wel erg in.
Dus eerder dit jaar heb ik tweedehands bij SIPs dumpstore wandelschoenen gekocht en later bij de Bever al een goede backpack. Het idee was om dan toch eens een lang weekend of midweek te gaan wandelen en kamperen.
Voor de kerstdagen was ons oog op de Veluwe gevallen, voor een eerste proef. Het plan was meerdere dagen wandelen tussen natuurkampeerterreinen en dan weer met de trein terug. Ivm Corona werden de opties weer verder beperkt. We zijn uiteindelijk gekomen tot een 3daagse wandeling die begint en eindigt bij de auto in Arnhem.

Wandeldag 01: naar Otterlo

De eerste dag hielden wij kort, de route is te vinden op Strava. In de ochtend hebben wij nog ontbeten bij de ouders van Dorien en zijn wij naar ons startpunt gereden.
Het was een dag om erin te komen. Bij de auto deed ik voor het eerst mijn rugzak volgeladen met tent en alles om. Het had nog wat tijd nodig om alle banden goed af te stellen.
En eigenlijk ging het allemaal voortvarend. We liepen met wandelstokken. Allebeide setjes zijn van de kringloop en lopen als een tierelier. Voor mij is het net wat ontlasting van mijn knieen, maar ook houd het mijn passen groot. Dorien heeft in het verleden last gehad van haar rug, ook daar helpen de stokken bij.

Onze routes had ik met Komoot gemaakt en volgden we met de Garmin Etrex. Het was al heerlijk genieten in deze mooie omgeving. Fris en zonnig. Prachtig.
Niet al te laat kwamen we aan op camping Beek en Hei, waar wij voor de nacht een trekkershut hadden gereserveerd. Iets dan ik een ieder kan aanraden.
Ons resteerde alleen nog een wandeling naar de supermarkt en met een voldaan gevoel en een goed boek het bed inkruipen.

Wandeldag 02: naar Hoenderloo Woeste Hoeve

Na heerlijk te hebben geslapen in de trekkershut en het standaard ontbijt van havermout te hebben genuttigd, was het weer tijd om op te stappen.
Deze tweede dag bracht ons al snel in het Nationaal Park, waar wij online al tickets voor hadden besteld.
Ik weet dat ik vroeger naar het Kroller Muller museum, dat in het park ligt, ben geweest, maar daar staat me eigenlijk niks van bij. Dit was de gelegenheid om deze natuur te verkennen.
We kozen ervoor om een uitgepijlde route langs het Jachthuis Sint Hubertus richting Hoenderloo te volgen. De garmin is superhandig, maar een uitgepijlde route is nog leuker.
Het landschap varieerde van mulzand en uitgestrekte heide tot dicht bebost. Een bezoek aan dit park is zeker de moeite waard! Het plan voor de 2e nacht was om te kamperen op camping de Pampel in Hoenderloo, maar gedurende de dag kregen wij onze twijfels.
Bij het Jachthuis stopten we voor lunch, we zaten buiten aan de tafel en het was KOUD. En kou is ok als je in beweging bent, maar wat als je straks stilzit bij de tent.
In je eentje kruip je meteen je slaapzak in, maar om nu alletwee om 6u er al in te gaan liggen, dat was wel ongezellig.
Tijdens het wandelen hebben we gebeld met de camping en het werd bevestigd dat we geen vuur mochten maken. Ook was in verband met Corona alles binnen dicht..
Toen hebben we besloten om op zoek te gaan naar een hotel, het is niet anders. We kwamen uit bij het Fletcher hotel in Woeste Hoeve. Het maakte de dag aanzienlijk langer, over de 20km.
We waren kapot! Maar wat was dat in bad liggen heerlijk en de kamer lekker warm.Strava

Wandeldag 03 – Terug naar de auto

De laatste wandeldag begon het echt te wennen. Gewend aan de rugzak, het klaarmaken in de ochtend, het overzien van de dag.
We hebben rustig ontbeten in de hotelkamer en zijn toen weer richting het nationaal park gegaan. We hadden voor deze dag besloten om een deel te wandelen en een deel per witte fiets af te leggen. Met het verplaatsen van de overnachting van Hoenderloo naar Woeste Hoeve was deze dag te lang geworden om volledig te voet af te leggen. Strava.
Op weg naar Hoenderloo kwamen we nog langs een camping waar toch wel heel veel mensen hun stacaravan betrokken. Ik snap het wel, de opties om wat te doe zijn tegenwoordig erg beperkt.
Aangekomen in het park bracht het eerste deel ons te voet naar het centrum van het park. Wederom was het weer goed en de natuur prachtig.
Toen we eenmaal op de witte fiets verder gingen begon het wat te miezeren, maar dat was ook alles. We hebben ook nog een reetje gespot. Al met al weer een heerlijke dag. Het park uit was het nog in stilte doorwandelen tot de finishlijn.
We waren toch wel een beetje uitgeput.

Vroeg in de avond waren we weer thuis en daar hebben we bij de snackbar een heerlijk patatje ter beloning afgehaald.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *